Chuť do jedla
Chuť do jedla je pocit, ktorý nás motivuje k prijímaniu potravy a závisí od rôznych faktorov, ako sú zdravotný stav, psychická nálada, hormóny, alebo prostredie. Chuť do jedla sa môže meniť v priebehu dňa, týždňa, alebo života. Niektorí ľudia majú problém s nadmernou chuťou do jedla, ktorá môže viesť k nadváhe a obezite, zatiaľ čo iní majú problém s nechutenstvom, ktoré môže viesť k podváhe a podvýžive. Preto je dôležité udržiavať zdravú a vyváženú chuť do jedla, ktorá zodpovedá našim potrebám a cieľom.
Ako podporiť chuť do jedla? Existuje niekoľko spôsobov, ako to dosiahnuť, napríklad:
• Zdravá strava
• Pravidelný pohyb
• Zníženie stresu
• Prírodné prostriedky
• Poloha spánku
• Lekárska pomoc
- detoxikácia pečene
- udržiavanie hladín cholesterolu a triglyceridov v krvi v normálnych medziach
- zvýšená chuť do jedla
- urýchlenie spomaleného črevného tranzitu
- zlepšuje trávenie
- zvýšená chuť do jedla
- odstránenie chladného pocitu v tele
- zlepšenie krvného obehu
- boj proti alkoholizmu
Externé:
- udržiavanie zdravia osteo-artikulárneho systému
- normalizácia periférnej cirkulácie v prípade omrzlín
- zachovanie zdravia pokožky hlavy a boj proti vypadávaniu vlasov
- normalizácia akcelerovaného intestinálneho tranzitu
- zníženie nadúvania a kŕčov v tráviacom trakte
- udržiavanie bakteriálnej flóry v čreve v normálnom rozsahu
- odstránenie nepríjemného zápachu úst
- zlepšenie trávenia
- zvýšená chuť do jedla
- udržiavanie zdravia dýchacieho systému tým, že odbúrava dýchacie cesty
- zníženie nevoľnosti
- podpora pamäte a koncentrácie
Vnútorne:
- zníženie kŕčov, ktoré sa môžu vyskytnúť v gastrointestinálnom trakte
- normalizácia žalúdočných, žlčových a črevných sekrétov
- zvýšenie chuti do jedla
- zlepšenie trávenia
- normálne fungovanie nervového systému
- zlepšenie pamäte
Vonkajšie:
- zníženie nepohodlia, ktoré sa vyskytuje v osteoartikulárnom aparáte
Vnútorne:
- zachovanie a harmonizácia psycho-emocionálnej rovnováhy a poskytnutie stavu pokoja
- chrániť telo pred stresom
- zlepšenie pamäte
- podpora kardiovaskulárneho systému počas obdobia stresu
- zníženie črevných kŕčov
- zníženie nevoľnosti
- zvýšená chuť do jedla
Vonkajšie:
- zachovanie zdravia pokožky
Rebríček obyčajný- udržiavanie bakteriálnej flóry v črevách
- detoxikácia
- normalizácia procesu trávenia
- zvýšená chuť do jedla
- podpora pečeňových a tráviacich funkcií
- zlepšenie trávenia
- udržiavanie žlčových kontrakcií v normálnych medziach
- zvýšenie schopnosti odstrániť žlč v dvanástniku
- zníženie kŕčov a riziko bakteriálnej kontaminácie vyskytujúcej sa v žlčových a črevných traktoch
- zníženie rizika krvácania
- ochrana žalúdočnej sliznice
- uprednostňovanie regeneračného procesu pokožky