Telový krém s kakaovým maslom
Fáza | Ingrediencie pre ~ 150 ml | % | Množstvo |
A | Olej centella asiatica | 5 | 7,5 g |
A | Kakaové maslo | 5 | 7,5 g |
A | Emulgátor Olliva | 5 | 7,5 g |
B | Voda | 78 | 117 g |
B | Rastlinný glycerín 99,5 | 3 | 4,5 g |
C | Panthenol | 1,4 | 2,1 g |
C | Aromatický kokosový extrakt | 2 | 3 g |
C | Fragard | 0,6 | 30 kvapiek |
Dezinfikujte vyhradené nádoby a riad, s ktorým budete pracovať.
Metóda prípravy:
Pridajte zložky fázy A do žiaruvzdornej nádoby. Do inej žiaruvzdornej nádoby pridajte prísady fázy B.
Obe fázy sa umiestnia do vodného kúpeľa a zahrejú sa na 70 °C.
Fáza B sa naleje pomaly, jedným pohybom do fázy A, pričom sa už mixuje zmes z fázy A.
Na urýchlenie procesu ochladenia dajte kompozíciu na misku so studenou vodou a mixujte ďalšie 3 minúty. Ak si mixér už viac nevie poradiť v dôsledku zahustenia zmesi, prejdite na energetickú manuálnu homogenizáciu.
Nechajte zloženie vychladnúť a zapracujte prísady fázy C, po každom pridaní dôkladne premiešajte.
Takto pripravený krém sa prenesie do vyhradenej nádoby. Konzistencia krému bude finalizovaná nasledujúci deň.
Ľahký a jemný krém s lahodnou vôňou kokosu, kakaa a mandlí, ktorý pripomína príchuť Raffaello. Nie je mastný, nezanecháva na pokožke mastnú vrstvu. Zanecháva pokožku hydratovanú, zamatovo hebkú, príjemne voňavú.
|