Anticelulitídové mydlo s kávou
Fáza | Ingrediencie do 130 g formy | Množstvo |
A | Mydlový základ biely | 122 g |
A | BIO Kakaové maslo | 4,7 g |
B | Mletá káva | 2 g |
C | Esenciálny olej zo škoricových listov | 16 kvapiek |
C | Feniklový esenciálny olej | 38 kvapiek |
Vyčistite pracovnú dosku, formu a všetok riad, s ktorým pracujete.
Metóda prípravy:
Nakrájajte na malé kocky mydlový základ a vložte ho spolu s kakaovým maslom do kadičky. Suroviny roztopne a premiešajte.
Po roztopení sa tretina obsahu prenesie do iného pohára (šálky), do ktorého sa pridá 1,5 g kávy a zamieša sa.
Do druhej nádoby pridajte oleje z fázy C a zvyšok kávy a intenzívne ich premiešajte. Oba poháre sa vyberú z vodného kúpeľa.
Nalejte obsah dvoch nádob rýchlo a súčasne z dvoch protiľahlých strán do pripravenej formy.
Formu na mydlo nechajte na rovnom povrchu. Asi po 4 hodinách sa mydlo vyberie z formy a nechá sa sušiť do druhého dňa v čo najsuchšom prostredí. Po 24 hodinách je možné mydlo použiť.
Dôležité:
Ak má prostredie, v ktorom je mydlo skladované, strednú alebo vysokú vlhkosť, môže sa na jeho povrchu objaviť „rosa“ a môže sa vytvoriť želatínová vrstva. Toto je prírodný jav, ktorý sa vyskytuje vo všetkých prírodných mydlách typu melt & pour.
Aby sa zabránilo tomuto javu, je vhodné mydlo zabaliť do fólie alebo uložiť do hermeticky uzavretej nádoby.
|